POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU PREZENCIOR.PL

1. Informacje ogólne.

  1. Operatorem Serwisu [www.prezencior.pl] jest Prezencior.pl
  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
    3. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego OVH Sp. z o.o., funkcjonującego pod adresem OVH Sp. z o.o., ul. Szkocka 5 lok. 1, 54-402 Wrocław.

2. Informacje w formularzach.

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  4. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
  5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza do personalizacji.
  6. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK), serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

3. Informacja o plikach cookies.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    2. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    3. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
  10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/settings/ads/

4. Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    1. czas nadejścia zapytania,
    2. czas wysłania odpowiedzi,
    3. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    6. informacje o przeglądarce użytkownika,
    7. Informacje o adresie IP.
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

5. Udostępnienie danych.

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

6. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
  2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    1. Internet Explorer
    2. Chrome
    3. Safari
    4. Firefox
    5. Opera
    6. Android
    7. Safari (iOS)
    8. Windows Phone
    9. Blackberry

8. JAKIE DANE PRZETWARZAMY?


Przetwarzamy tylko te dane, które nam przekażesz. Aby zarejestrować się w naszym serwisie
wymagamy od Ciebie podania adresu mailowego, imienia, nazwiska i adresu oraz prosimy o podanie danych i zdjęć niezbędnych do personalizacji produktu, który zamawiasz.  Przetwarzanie
tych danych jest niezbędne abyśmy mogli zawrzeć umowę sprzedaży, skontaktować się z
Tobą w jej sprawie i dostarczyć zamówiony przez Ciebie towar.
Dodatkowo, możesz w swoim profilu przekazać nam więcej danych osobowych. Podanie
tych danych jest dobrowolne i pomoże nam spersonalizować kierowaną do Ciebie ofertę
oraz ułatwić kontakt. Tylko od Ciebie zależy czy podasz nam więcej danych i w każdym
momencie możesz zmienić swoje ustawienia.
Na naszej stronie działa także automatyczny system, który pomaga nam jak najlepiej
dopasować do Ciebie naszą ofertę. Nie podejmujemy automatycznych decyzji, które mają
wpływ na Twoje prawa. Chcemy po prostu by nasza oferta została skierowana właśnie do
Ciebie.

9. CEL PRZETWARZANIA


Głównym celem, dla którego przetwarzamy Twoje dane osobowe to zawarcie umowy. My
chcemy sprzedać nasze produkty, a Ty chcesz je kupić. Jesteśmy dumni, że wybrałeś
właśnie nas.
Jeżeli wyraziłeś na to zgodę, Twoje dane, które nam podałeś posłużą nam do celów
marketingowych. Będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości, zawierające informacje o
dostępnych promocjach, wydarzeniach, konkursach i bonusach. Jeżeli podałeś dane inne
niż adres mailowy, to będziemy mogli spersonalizować oferty i wiadomości specjalnie dla
Ciebie. Dzięki temu będziesz otrzymywać informacje odpowiadające Twoim
zainteresowaniom i preferencjom. Nikt nie lubi spamu.
Aby móc ciągle ulepszać nasz serwis, przetwarzamy dane, które nam podałeś dla celów
statystycznych. Chcemy być coraz lepsi, dlatego musimy perfekcyjnie znać naszych
użytkowników.
Jeżeli masz jakiekolwiek pytania, pisz śmiało do nas. Odpowiemy na wszystkie wątpliwości.

10. PODSTAWA PRZETWARZANIA
Dane, które podajesz rejestrując się w naszym serwisie, a które są niezbędne dla realizacji
wysyłki przetwarzamy na podstawie umowy. Musimy znać Twoje imię, nazwisko i adres
abyśmy mogli przesłać paczkę oraz co najmniej maila byś mógł się zarejestrować w naszym
serwisie a my byśmy mogli się z Tobą skontaktować.
Dane, które podajesz dobrowolnie dla celów marketingowych, są przez nas przetwarzane na
podstawie Twojej zgody, która w każdej chwili może zostać cofnięta.
Dane, które podajesz dobrowolnie, wykorzystujemy także dla celów statystycznych.
Podstawą ich przetwarzania jest nasz uzasadniony interes. Musimy wiedzieć co dzieje się w
naszym serwisie a ponadto staramy się ciągle go ulepszać.

11. KOMU PRZEKAZUJEMY TWOJE DANE?
Aby zapewnić najwyższą jakość usług, korzystamy z usług zewnętrznych dostawców.
Naszych partnerów dobieramy niezwykle starannie. Poniżej przedstawiamy wam kategorię
podmiotów, którym dane przekazujemy:
1) firmy kurierskie;
2) firma hostingowa;
3) systemy płatności;

12. TWOJE PRAWA
Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, pytania lub chciałbyś dowiedzieć się jeszcze więcej,
pisz śmiało. Odpowiemy!
Pamiętaj, że:
● masz prawo w każdym czasie cofnąć udzieloną zgodę. Nie będzie to miało
negatywnych konsekwencji. Po prostu przestaniemy przesyłać do Ciebie nasze
wiadomości marketingowe. Cofnięcie zgody pozostaje oczywiście bez wpływu na
dotychczasowe przetwarzanie, jeszcze na podstawie zgody. Jeżeli chcesz cofnąć
zgodę, edytuj swoje dane w profilu lub napisz do nas.
● masz prawo żądać dostępu do swoich danych osobowych;
● masz prawo sprostować swoje dane osobowe a nawet je usunąć. Usunięcie danych,
które są niezbędne do świadczenia usługi jest równoznaczne z usunięciem konta z
serwisu.
● masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych oraz żądać ograniczenia
tego przetwarzania;
● względem danych, których podstawą przetwarzania jest zgoda, masz prawo żądać
ich przeniesienia;
● masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

13. JAK DŁUGO PRZECHOWUJEMY TWOJE DANE?
Dopóki jesteś z nami, Twoje dane są przez nas przetwarzane. Gdy usuniesz konto, Twoje
dane będą jeszcze przez nas przechowywane wyłącznie przez okres przedawnienia
roszczeń.
Zawsze możesz się z nami skontaktować. Postaramy się pomóc!